62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
NAHOM debuterar med albumet “Indigo”


 

 

När NAHOM, eller Nahom Yonas, under fjolåret släppte debutsingeln “Indigo” skrev musikredaktör Malkolm Landréus om låten:

 

“Första gången jag hörde den här låten kände jag direkt att den var speciell. NAHOM har en modern röst och ByAnyMeans produktion är lekfull och spännande. Påminner en del om nya sensationen Aminé, men “Indigo” känns ändå eget. Svinbra låt.”

 

Sedan dess har han deltagit i tävlingen Nästa Nivå och öppnat för akter som Jireel, Parham och Guleed. Yonas skriver även poesi och var 2017 med i tävlingen “Ortens bästa poet”. Nu släpper den 21-åriga Lunda-rapparen debutalbumet “Indigo”.

 

Skivan svetsar samman influenser från allt mellan hiphop, R&B och dancehall till NAHOMs i sammanhanget mer avvikande bakgrund som saxofonspelare. Producentduon ByAnyMeans står bakom samtliga spår och bland gästartisterna finner vi Jade, League, Christian och Winta.

 

– Allt är gjord med omsorg. Ingenting är utfyllnad utan alla låtar fyller sin funktion. Alla features och alla som hjälpt till är folk som betyder mycket för mig. I grund och botten handlar det mer om att skapa något tillsammans med mina vänner och ha kul i processen än för “the fame and glory”, säger han om skivan.

 

 

 

 

Foto: Linus Hagström

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL