MXHXN släpper musikvideon till “Toucha den”


 

 

I början av december släppte MXHXN sin senaste singel “Toucha den”, med gästande SamBoii och Jamilla, som följde upp singlarna “Spår 2” och “Gäähda”. Idag bjuder han även på musikvideon till låten, regisserad av Mapei och John Gille Columbus som kommenterar videon med följande ord:

 

“När Mapei kontaktade mig om att regissera en musikvideo åt MXHXN fanns där redan en idé. Men när jag lyssnade på låten och gjorde min egen tolkning fick jag en helt annan känsla än vad som presenterades.

 

Ett av mina villkor var också att videon inte skulle innehålla någon etniskt svensk skådespelare. Så Mapei, jag och Mahan drog in vänner som vi tyckte skulle passa rollerna, vissa pga deras erfarenheter.

 

Min tolkning har blivit kallad för mörkare, men enligt mig överensstämmer den mer med verkligheten. Våldet i orten ökar och det känner alla till, oavsett vilken av orterna man kommer ifrån. Det är något jag ville ge folk en liten glimt av. Det fanns idéer som är mer explicita än resultatet, men Mapei, jag och Mahan tror att detta kan vara början till en trend av att skapa svenska musikvideos med story’s igen. Det är det jag vill göra.”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL