5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
MuhammedFaal-BoutIt-S
Muhammed Faal signar till Pizzaslize och släpper nya singeln “Bout It”


 

 

Förra året släppte Frej Larsson ett soloalbum på sitt eget skivbolag, Pizzaslize. Nu är det dags att presentera en nykomling till kollektivet, Muhammed Faal, med singeln “Bout It”. Det är inte första gången Muhammed släpper musik. Hans första album “Full Tank” på svenska släpptes 2015 genom Ken Rings skivbolag Masa Music.

 

 

Muhammed Faal föddes i Solna 1987 och har under sin uppväxt pendlat mellan att bo i Sverige och Gambia, men är idag fast bosatt i Sverige. Ungdomen spenderades i Gottsunda, Uppsala. Han har inspirerats av den forntida kungen Mansa Mousa, kung av Mali och enligt sägnen världens genom tiderna rikaste person, och länge funderat över hur Mansa hade varit om han levt idag.

 

 

– Jag vill omvandla Mansas guld till glädje, genom min musik ge bort guld i annan format. Rappandes: ”Allt vi gör det blir fire, Mansa Mousa, kilo kilo” som betyder att allt vi gör det blir glädje, fördelar det i många små portioner och delar ut. Jag vill berätta hela historian och förändra gamet.

 

 

Se videotrailer och lyssna på låten nedan! Ikväll är det även releasefest på Kåken där Muhammed Faal spelar live tillsammans med Johan Klingwall. Mer info här: https://www.facebook.com/events/242778926146988/

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL