Stockholmsbaserade DJ Flatline har varit en aktiv dj sedan 2005 och räknas idag som en av Stockholms främsta DJ’s inom urban musik. Under många år var DJ Flatline officiell DJ för popgruppen Panetoz innan han hoppade av 2012 och valde att ta en paus från musiken för att satsa på en helt annan karriär.

Efter att ha tagit paus från musiken under flera år kände DJ Flatline för att jobba med artister som inspirerar honom. Soundet för den kommande EP:n som släpps senare i år ska vara en fusion mellan olika stilar och spegla hans vision av urban musik.

Idag släpps singeln #DomBackar som gästas av LASH, DaCosta, Malcolm B, Lazee och Muhammed Faal.

“#dombackar” bygger på en frustration som jag har haft inom mig sen jag slutade hålla på med musiken för innerst inne visste jag att musiken var det enda jag ville syssla med. Jag vill även visa att trots att jag inte varit aktiv under många år så finns det flera som fortfarande som tror på mig och vill att jag ska lyckas.

Inspirationen till ”#dombackar” soundet kommer från en fransk låt som heter ”Disque d’or” som handlar om ett uttryck för en frustration angående hip hop branschen där deras mål är att sälja guld.”