Hiphoporkestern Movits! är tillbaka med en ny somrig singel. På ”Otänkbart” gästas de av Gällivares egen Johan Airijoki.

”Johan Airijoki kom förbi studion och det var bara good vibes. Gillar man låten när man vaknar igen så funkar det! Låten handlar om kampen mellan att passa in och att ställa sig på sidan av – doppad i ett glas 100-procentig sommarkänsla givetvis!”, säger Movits! Johan Rensfeldt.

Bandet fortsätter blanda feelgood med vemod och självrannsakande texter och på den tillbakalutade ”Otänkbart” skruvar de upp sommarkänslan till elva med färgglada gitarrslingor och ett studsigt beat. På låten får de dessutom hjälp av Norrbottensprofilen Johan Airijoki som på Wikipedia beskrivs som en musiker, snowboardåkare och gruvarbetare och i Movits! pressmeddelande som ”Gällivares egen Bruce Springsteen”.

I sommar åker Movits! på svensk turné med stopp i Luleå (15/7), Lund (20/7), Göteborg (21/7), Arvika (22/7), Varberg (26/7), Umeå (28/7) och HudikKalaset (29/7). Lyssna på ”Otänkbart” nedan.

Foto: Kristoffer Davidsson