Movits! släppte sitt senaste album ”Halleluja” 2021, som gästades av Arvid Lundquist och Erik Lundin. Sedan dess har de gett ut två singlar. Nu är de aktuella med sitt första släpp för året, singeln ”Dansa på min grav”.

Precis som titeln antyder är ”Dansa på min grav” ett stycke partymelankoli som blandar soldränkta gitarrer och blåsfanfarer med norrländskt vemod.

“Dansa på min grav handlar om att gå sin egen väg oavsett vad som händer. Så även om det går åt helvete så får ni dansa på min grav och celebrate life! Det är en antikonformitets-anthem helt enkelt”, säger Johan Rensfeldt om singeln.

Movits! har släppt sex studioalbum och har sedan 2008 mer eller mindre oavbrutet turnerat med sin jazzhiphoporkester. På nya ”Dansa på min grav” plockar hiphopveteranerna dessutom inspiration från en mer obekant källa.

“Vi har alltid haft som ambition att se framåt, bakåt och ja – egentligen överallt för att hitta ny inspiration till musiken och undvika samma hjulspår som tidigare. Den här låten är till exempel inspirerad av afrikansk dansmusik. Men givetvis med vår touch på toppen”, skriver Johan Rensfeldt.

Foto: Johan Hannu