Denna fredag teamar Maxida Märak upp med två väletablerade namn. På nya singeln “Korthus”, som är en kritisk spegling av det digitaliserade samhälle vi lever i, hör vi henne tillsammans med Kent-frontmannen Jocke Berg och Maria Jane Smith från gruppen Smith & Thell.

Låten är skapad av artisterna själva, dessutom tillsammans med Carl Falk (Avicii med flera) och Albin Nedler (Martin Garrix med flera). Om att arbeta med Joakim Berg säger Maxida Märak:

– Att jobba med Jocke är fint på alla sätt. Under min uppväxt så sneglade jag mot Kent, men var inte en del utav den stora skaran följare. Det är i vuxen ålder som jag insett vilken fingertoppskänsla som ligger bakom Jockes skrivande och komposition. Vissa människor besitter en gåva – förmågan att skapa en länk mellan själen och hjärtat ut till den fysiska kroppen som sen kan skapa konst. Jag skulle vilja säga att Jocke har just den gåvan. Han är ytterst ödmjuk och lyhörd, och vi skrev verkligen allting ihop. Det hela kändes mest kul, för det var enkelt. Och det är väl så – är det rätt så är det lätt. Förmodligen fungerade våra energier rätt bra. Att tonsätta text är en sak – men att läsa av texten och skapa melodier som speglar precis samma känsla är en helt annan. Jag är väldigt stolt över att få jobba med en sån klok människa, och glad över att ha funnit en vän.

Lyssna på “Korthus” nedan.

Foto: Pressbild