Mattis tolkar sin morfars dikt på nya singeln “Vindarnas väg” 

 

Mattis släpper nu den andra singeln från hans kommande debutalbum. “Vindarnas väg” är en tolkning av en dikt skriven av Kurt Hjortenkrans, rapparens morfar. Ett passande faktum då Mattis två år i rad prisats av STIM för sina texter och för första gången får vi höra rapparen uteslutande sjunga över ett mer nedtonat och vis-inspirerat sound.

 

– Min morfar fick mig att börja älska historier. Ett par år år efter hans bortgång visade mormor mig ett diktsamling som morfar skrivit när han var ung, ungefär samma åldern jag är i idag. I den fanns en dikt som hette Vindarnas Väg. Jag visste länge att jag ville tonsätta den, men först 2019 blev det av. I våras förlorade jag och många kompisar till mig en vän. Nu handlar den låten om honom, berättar Mattis.

 

För drygt en månad sen kom första singeln “Staffli” ut tillsammans med ett skräddarsytt korsord och i oktober släpps debutalbumet. Tills dess, lyssna på låten, som är producerad i Röda Paradise av Linus och Hannes Hasselberg, nedan. Se även musikvideon med regi och foto av Leo Åkesson. På Vindarnas Väg hörs även körsång från Norea Sandberg.

 

 

 

 

 

 

Foto: Press

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL