Rapparen, artisten och låtskrivaren Mattis är redo att släppa sitt andra studioalbum senare i mars. I uppladdningen inför albumet har han släppt två singlar, “Numer” med en gästvers från Jaqe och “Still” med sång från artisten joel. Under tisdagen gästade han P3 Din Gatas “Båset” och bjöd, tillsammans med cellisten Ingrid Nordenhake, på en osläppt låt som inte kommer vara med på albumet.

På låten “Morsekod” rappar Mattis introspektiva rader över ett filmiskt beat med stråkar och tillbakalutade trummor. I en intervju i senaste numret av Kingsize berättar Mattis att det kommande albumet i princip helt och hållet är inspelat med liveinstrument. I produktionen har han hämtat inspiration från frijazz och orkesterlyxiga Frank Sinatra-låtar.

“99% av allt är spelat live. Från trummor, till blås, till stråkar”, säger han.

Även om “Morsekod” inte är en del av den kommande plattan så plockar den textmässigt från samma platser – med metaforer om öppet hav och oväder.

“Sensommar, solnedgångar, till att navigera genom oväder som ingen av oss kunde se komma”, rappar han i första versen av den osläppta låten.

Lyssna på hans framträdande i “Båset” här:

Foto: Pontus Hammarström (P3)