Masta Ace gästar Professor P & DJ Akilles i nya “Thinking of You” – se videon här!


 

 

”All Year, Every Year” är, som bekant för Kingsize-läsare, ett album av Professor P & DJ Akilles som har delats upp i fyra EP:s. Skivorna har släppts successivt under 2015. Inspirationen till albumet är hämtat från årets skiftningar, och de fyra EP:s heter ”Winter”, ”Spring”, ”Summer” och ”Fall”. Tillsammans bildar omslagen från de fyra EP:s omslaget till albumet “All Year, Every Year”.

 

 

I dag släpper Uppsala-duon (Professor P med rötterna i Lund) nya singeln/videon “Thinking Of You” där legendariska Masta Ace gästar. Tillkomsten av beatet och låten kommenterar DJ Akillles i en pressrelease:

 

”Vi gjorde beatet och som vanligt hade svårt att hitta ett passande namn för det. Normalt sätt när detta händer namnger vi beatet efter den första känslan vi fick då vi producerade det och den här gången enades vi om att kalla det Masta Ace eftersom vi båda tyckte det lät som något han skulle rappa på. Detta var långt innan vi ens hade en tanke på att kontakta honom angående en gästvers så jag antar att det var menat att hända.”

 

 

 

Musikvideon är inspelad i Köpenhamn och i Professor P’s hemstad Lund och är skapad i samarbete med Plåsterhuset – ett kreativt kollektiv med fokus på film och fotografi. Professor P kommenterar videon:

 

”Joakim och Adam som har gjort videon förstod direkt vad vi letade efter. Vi ville göra en video som förstärker den tudelade känslan av saknad, en känsla som är kall men samtidigt besitter mycket värme. Dessutom ville vi att videon skulle visa vår utgångspunkt, nämligen klassisk hiphop influerad av vardagen, vilken vi verkligen tycker Plåsterhuset lyckades med.”

 

Den 14:e december släpps den fjärde EP:n för året, “All Year, Every Year: Fall”, via streamingtjänster. Skivan släpps på vinyl i början av 2016.

 

 

 

Se videon, Professor P & DJ Akilles ft Masta Ace “Thinking of You”:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL