62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
LöstFolk manifesterar mot kvinnovåld med ny singel – skänker intäkter till kvinnojour


Uppsala-gruppen släpper idag ny dubbelsingel – “Rör Dig Sådär” / “Rör Aldrig Henne Igen”.

 

 

LöstFolk släppte i våras singeln “Aina Älskar Reggae” som har fått hundratusentals spelningar via Spotify. Nyligen uppträdde Uppsala-gruppen på festivalen Öland Roots och idag släpps dubbelsingeln “Rör Dig Sådär / “Rör Aldrig Henne Igen”. Båda låtarna är producerade av Hofmästarn, samt med omslag av José David Hildebrand.

 

Den första låten på dubbelsingeln, “Rör Dig Sådär”, är en hyllning till det festliga samspelet som uppstår mellan ett kärlekspar på dansgolvet. Ett uppmanande till dans, sång och glädje. B-sidan “Rör Aldrig Henne Igen” är en manifestation mot fysiskt och psykiskt våld mot kvinnor och intäkterna för “Rör Aldrig Henne Igen” går till Uppsala Kvinnojour. LöstFolk säger i ett pressmeddelande:

 

”Idag släpper vi en låt om våldet mot kvinnor. Vi kommer att skänka vår del av intäkterna till Uppsala Kvinnojour och visa att vi inte bara måste prata om dessa saker utan också måste göra något åt dem. För det är varje kvinnas rättighet att kunna känna sig fri och säker både på gatan och i sitt eget hem. Och det är varje mans ansvar att göra upp med de destruktiva machoidealen som förpestar vårt samhälle. Krossa patriarkatet!”

 

 

 

Uppsala Kvinnojour låter även hälsa:
“Uppsala kvinnojour har verkat för kvinnofrid i över 30 år. I vårt dagliga arbete möter vi kvinnor och tjejer i alla olika åldrar. Att män utsätter kvinnor för våld är mycket vanligare än de flesta tror. Det förekommer i alla samhällsklasser, bostadsområden och yrkesgrupper. Våld mot kvinnor är ett samhällsproblem såväl nationellt som internationellt. FN beräknar att var tredje kvinna i världen kommer att bli utsatt för våld någon gång under sin livstid.
Vi är väldigt glada för samarbetet med LöstFolk och att de valt att ge sin del av intäkterna från denna singel till vår verksamhet, detta ger oss möjlighet att stödja fler kvinnor och tjejer. Att fortsätta verka för kvinnors och tjejers rättigheter och mot kvinnoförtryck i alla former. Tillsammans gör vi skillnad.”

 

 

 

Utsätts du eller känner till våld mot kvinnor – se www.unizon.se där ett hundraltal olika kvinnojourer finns samlade.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL