5f2d30fa05d9010e180815f2
Linda Pira redo med debutalbum i november – lyssna på nya singeln “Gang Gang”


 

 

2012 slog Linda Pira igenom när hon medverkade på STOR:s singel “Rom & Kush” och debut-EP:n “Matriarken” året efter. 2014 prisades hon med en Grammis och vann även Kingsizegalans pris för “Årets genombrott” och “Årets EP”. I dag är hon tillbaka med sin 15:e (!) singel i ordningen, betitlad “Gang Gang” och producerad av Masse Salazar.

 

”Jag blev tvungen att driva med mig själv lite. Trodde ju aldrig att jag skulle bli den som sprang på firmafester och mingel med hipsters och skumpa. Det är lägligt nu. Speciellt bland ungdomar och hur de blir. Att inte låta den där perfektionistiska bilden som målas upp i sociala medier bli något som eftersträvas i det verkliga livet”.

 

 

Samtidigt meddelar Linda Pira att hennes debutalbum kommer släppas i november, på egna etiketten Reina Music via Sony Music Entertainment.

 

 

 

 

 

Linda Pira är även aktuell i utställningen “Älskade Postnummer” som öppnar idag. Genom porträtt av fotografen Camilla Cherry och intervjuer med tio olika artister försöker man förklarar varför plats och representation är så viktig. Artisterna/producenterna som medverkar är Linda Pira, Salla och Masse Salazar, Cleo, ParhamJaqe, Ison Glasgow, Labyrint, Petter, Lilla Namo och Kitok. Till sin hjälp har man dessutom tagit illustratören och grafiska formgivaren Mander, Kingsize musikredaktör Malkolm Landréus, etnologen Andrea Dankić, intendent Hanna Nydal, konstnären Axel Österholm, graffitikonstnären Lina Eriksson och elever på Tumba gymnasium/Xenter Botkyrka som gjort filmer, intervjuer och ljud till utställningen.

 

“Älskade postnummer” öppnar upp den 27:e september i Postmuseums anrika lokaler i Gamla Stan, närmare bestämt på Lilla Nygatan 6, och pågår till 28:e februari 2020.

 

 

Älskade-Postnummer-S

 

 

 

Foto: Rasmus Lindahl (Linda Pira)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL