lamix-legat-S
Lamix släpper musikvideo till “Legat Lågt” inspelad i Japan


Träffade även G-Shocks grundare för ett samtal om mantrat “challenge the limit”.

 

 

Efter genombrottet 2017 hade Stockholmartisten Lamix ett hektiskt vinterhalvår, vilket kulminerade med P3 Guld-pris och miljontals streams för flera singlar. I somras kom nya singeln “Seynabo Jallow” följt av nya singeln “Legat Lågt” förra veckan. Nu har musikvideon till låten släppts, inspelad vid ett Japan-besök i oktober, i regi av Daniel Tobar. Anledningen till Japan-resan var även att träffa G-Shocks grundare Kikuo Ibe i samband med klockmärkets 35-årsjubileum. I samband med detta har G-Shock släppt en limiterad klocksamling tillsammans med det brittiska bandet Gorillaz under parollen “Challenge The Limit”. När samarbetet lanserades träffades Ibe och Gorillaz för ett samtal om tid, motgångar och att utmana gränserna. Nu är Lamix den hittills enda person i världen, förutom Gorillaz, att få sätta sig ner i ett samtal med Ibe. I ett pressutskick säger Lamix:

 

“Det var till en början helt surrealistiskt att just jag skulle få möjlighet att sitta ner med Ibe. Tänk dig, Gorillaz och jag, från lilla Sverige. Men i processen inför mötet framgick det att de hade hört ”Hey baby” och storyn om min resa och tyckte att jag personifierade ”Challenge The Limit”. Den låten ändrade allting över en natt för mig. Jag gick från i princip ingenting till att turnera och se världen. Nu sitter jag här med G-SHOCK:s grundare och kan relatera till honom på flera plan.”

 

 

Deras möte kom att handla om begreppet tid, processen, utmaningarna, drömmarna och slutligen vändpunkten då de bestämde sig att utmana gränserna. Kikuo Ibe kommenterar mötet med Lamix:

 

“Jag känner igen mig i Lamix. Visst, det var absolut inte samma förutsättningar och hinder, men jag förstår honom. Känslan av att sitta fast och belöningen när det lossnar. Jag var nära på att ge upp ett flertal gånger. Eller tanken uppstod i alla fall. Men i slutändan har jag alltid haft en procents ”ge aldrig upp”-känsla.”

 

 

Filmen är den första i en serie av personporträtt på svenska artister. Erik Lundin och Thailee är två andra som porträtteras och diskuterar temat “Challenge the limit”.

 

 

 

Se musikvideon till “Legat Lågt” och mötet mellan Lamix och Kikuo Ibe:

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL