5e78b0917f33f434794a1c02
carolinafalkholt-olok
Konstnären/graffitimålaren Carolina Falkholt albumdebuterar med spoken word till beats


 

 

Carolina Falkholt är för många Kingsize-läsare bekant som både konstnär och graffitimålare och vann på Kingsizegalan 2014 pris för “Årets Graffiti”. Hon är från Göteborg, uppvuxen i Dals Långed och flyttade i mitten av 90-talet till New York. Väl där blev hon som enda svensk medlem av The Fantastic Partners och Hardcore Chickz. Hon försörjde sig genom att göra målningar runt om i New York City, bland annat åt det då hyllade indieskivbolaget Rawkus. Idag är hon en av Sveriges internationellt mest kända graffitimålare och sedan tidigt 2000-tal bosatt i Göteborg.

 

 

Nu gör Carolina Falkholt albumdebut som musiker i samarbete med producenten Christoffer Berg. Intrycken och inspirationskällorna varierar men tar grund i den musik hon fascinerades av redan i unga år. På albumet “Ord, Ljud Och Kön” framför hon spoken word till monotona och förföriska beats. I ett pressmeddelande beskrivs Carolina Falkholts vilja att uttrycka sig även inom musik:

“Hon älskar ordets möjligheter att förmedla, beskriva och påverka. Hela hennes konstgärning handlar om att göra avtryck, inleda eller fortsätta ett samtal. Falkholt har aldrig backat för det svåra, för det provokativa eller för det komplexa. Hon gör det aldrig lätt för sig och hon gör det inte heller lätt för sin publik. I och med det har hon flera gånger hamnat i blåsväder. Det är dock inget som stoppar henne utan visar bara hur viktigt samtalet är. Hennes konstnärsskap drivs av en kamp att övervinna begränsningar. Hennes konst ska inte begränsas av någon, allra minst av henne själv.”

 

 

 

Albumet “Ord, Ljud Och Kön” finns att lyssna på via Spotify nedan. En limiterad vinylutgåva släpps den 27:e september i samband med utställningen med samma namn på Mimers konsthall i Kungälv.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL