Kolla in trailer för musikprojektet “#sammahimmel”


Tjuvjakt, Ivory, Gonza-Ra, Finess, Benti, Kalle Gracias, Mac, Belleboy och Ayla Shatz förenas för en gemensam sak.

 

 

Projektet #sammahimmel uppstod i ett möte mellan rapkollektivet Tjuvjakt och vänner. Tjuvjakt kontaktade andra rappare och sångare runt om i landet via sina nätverk och frågade om de ville vara med och göra något tillsammans. Många nappade och totalt tretton rappare, sångare och producenter valdes ut.

 

Alla fick i uppdrag att i en vers beskriva ”vem är jag”. I den gemensamma refrängen beskriver de ”vilka är vi”, som generation. Verserna filmas i varje artists hemmiljö, och refrängen i Stockholm. Resultatet är ett fingeravtryck av Sverige idag. Som textraden i refrängen säger; att vi alla ”kollar på samma himmel, samma sol från en annan vinkel”.

 

– Det finns så mycket bra förebilder och de flesta i vår generation gillar förändring. Men det finns en massa skit som lämnats kvar av tidigare generationer. Rasism till exempel. För oss är det där väldigt svårt att greppa. Vi musiker kommer ju från alla möjliga ställen. Självklart är alla både lika och olika. Sedan så har vi alla svårt att ha råd att leva och bo, oavsett om man är från Storuman eller Hässelby, säger Arvid Lundquist från Tjuvjakt.

 

 

Se trailer för #sammahimmel:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL