617947648d82550d4e0b7682
Keya släpper sitt andra album “#DÖDVINKEL”


Läs även recensionen av skivan här!

 

 

Efter det kritikerrosade debutalbumet “Nyanser av blå” som släpptes 2015 har Keya gjort turnéer, haft framgångsrika låtar som “Dagny” och “Leyla” samt medverkat i program som Fångarna på Fortet som TV4:s Lyckliga Gatan. Husby-sonen tog efter detta ett litet avbrott för att reflektera över sitt liv och fortsätta sina studier i sociologi vid Stockholms Universitet. Men nu är han tillbaka med fokus på musiken. Föranlett av singlarna “På gott och ont” och “Fort Boyard Flow” släpps nu det andra albumet “#DÖDVINKEL”, tillsammans med producenten och låtskrivaren Amr Badr. Albumet består av 13 spår och Keya själv skriver på sociala medier:

 

“Dina erfarenheter, reaktioner och ditt beteende är oftast ett resultat av dina upplevelser. I tider av självtvivel, osäkerhet, ångest och depression har jag dragit ner tempot och hittat tillbaka till mina egna kärnvärden, och i två år fått äran att skapa musik som jag vill att den ska låta.”

 

Läs även Malkolm Landréus recension av skivan där bl.a. följande går att läsa:

 

“Som artist har Husby-sonen alltid gått sin egen väg och uppföljaren till debutalbumet ”Nyanser av blå” är ärligare och mer fokuserad än tidigare.”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL