5ebe5f2072aaf323604db793
keya-leyla-S
Keya släpper musikvideo till “Leyla” – se här!


“Sorg, skratt, vinst, förlust. Men vi är inte klara än, detta är bara början.”

 

 

23-årige Keya Turan uppväxt i Stockholmförorten Husby har på ett par års tid positionerat sig som en av huvudstadens mest intressanta nykomlingar. Han har tidigare släppt singlarna ”Maria”, ”Vad händer len”, ”Evighet” och gästinhopp på låtar av Dani M och Gee Dixon. Han signade till Ken Rings etikett Masa Music i vintras och medverkade på dennes singel ”Lyckas är ett måste”, som premiärspelades på Kingsizegalan 2015 i februari.

 

Redan i tonåren kom han in på musiken då han med vänner i Husby började spela in musik på fritidsgården, en gruppkonstellation som kom att bli Krabban. Keya var också aktiv när det var upplopp i Husby och han manade till lugn bland de ungdomar som uttryckte frustration på gatorna i hemkvarteren. I ett pressmeddelande säger Keya:

 

”Min uppväxt lärde mig mycket. Min familj lärde mig mycket. Gatan gav mig kreativitet, historier, skratt. Min familj gav mig disciplin, moral och värderingar. Allt detta avspeglas i min musik. Sorg, skratt, vinst, förlust. Men vi är inte klara än, detta är bara början.”

 

 

Keya arbetar i dagsläget på att färdigställa sitt debutalbum och beskriver vägen dit:

 

”När jag säger jag, menar jag vi. När jag säger vi, menar jag dem. Det är en för alla, alla för en. Mottot ”Krabban” har en negativ innebörd. Om man tittar på krabbor i en hink har dem alla som mål att lämna hinken det vill säga; försöka fly. Och ifall någon lyckas är en annan krabba snabbt där och drar ner den. Så vi brukade säga att förorten är som en hink med krabbor, där vissa människor som lyckas ofta dras ned av andra människor men istället har vi vuxit och hjälpt varandra och istället för att se det som negativt har vi börjat utnyttja våra färdigheter och kunskaper som vi lärde oss som barn.

Jag har ena foten kvar på samma asfalt som jag växte upp på och den andra i finrummet bland skribenter och kritiker… men oavsett vad så har jag vunnit.”

 

 

I maj släppte Keya sin senaste singel ”Leyla”, ett ord som betyder ”natt” på arabiska”. Berättelsen handlar om den där kvinnan du har väntat på hela ditt liv. Nu släpps musikvideon som går att beskåda nedan.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL