Efter att ha släppt ett av fjolårets starkaste rapalbum “#DÖDVINKEL” följde Keya upp med sångduetten “Tänkt på” tillsammans med Kristian Florea. Nu är han tillbaka i ett liknande spår, då han låter sångrösten tala på pop-influerade “Sentimental”. En låt som enligt egen utsago markerar början på något nytt. I början av veckan skrev han på sociala medier:

“Jag har jobbat hårt, länge. Jag har fokuserat på mina mål, länge. Jag har försökt att hålla fokus, länge. Vissa av er må tycka att jag släpper musik för sällan. Ni har rätt och från och med nu ändrar vi på det! Det kommer något speciellt till er på fredag och jag ser fram emot att dela det med er.”

Låten är producerad av Eray Oktav samt co-prod av Hamed K-One Pirouzpanah.

Att hitta artister med ett självförtroende som grundas i självinsikt snarare än högmod är inte alltid så vanligt som man kan tro. Keya är en av dom som alltid premierat sin artistiska integritet högt och som också lyft hans musik för oss som är uppmärksamma. Det är också det som gör att låtar som “Tänkt på” och “Sentimental” inte alls känns krystade, utan tvärtom helt självklara.

/Malkolm Landréus