Det omtalade albumspåret tillsammans med Taylour Paige.

Kendrick Lamar har nu, precis som väntat, släppt kortfilmen till det unika albumspåret “We Cry Together”. Låten är som bekant som en kortfilm i sig, då Kendrick Lamar och Taylour Paige (som även är aktuell i ny “Snuten i Hollywood”-film med Eddie Murphy) porträtterar en infekterad relation med skarpa meningsutbyten.

Nyligen avslöjades att filmen, som fick premiär på en liten venue i Los Angeles innan albumet kom, är kvalificerad för att nomineras i Oscars-kategorin Best Live Action Short. Det är dock inget som i dagsläget talar för att det kommer bli så. Kortfilmen utspelar sig precis som låten, där Kendrick och Taylour tycks ha satt varenda ord i en one take. I beskrivningen framgår att låten spelades in live den 15 mars 2020. För regi står Jake Schreier, Dave Free och Kendrick Lamar.

“We Cry Together” tog sig precis som resterande låtar från “Mr. Morale & The Big Steppers” in på Billboard Hot 100, men skrev kort efter mindre smickrande historia när den blev låten som föll flest placeringar någonsin. På en vecka föll den från plats 16 till plats 81, vilket alltså är det största fallet i Billboards historia för en låt som fortfarande finns kvar på listan.

Det kastar förstås ingen skugga över albumet i stort. Utöver att debutera som etta på Billboards albumlista stod det igår klart att skivan blev den första inom hiphopgenren att nå en miljard streams på Spotify under 2022.

I höst får den svenska publiken chansen att uppleva “Mr. Morale & The Big Steppers” live, då världsstjärnan återvänder till svensk mark i oktober månad.

Foto: YouTube