62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Kasserat debutalbum av Clipse släpps på streamingtjänster efter 20 år 

 

De flesta stora akter har en historia som är lite bortglömd, där hundåren hamnat i skuggan för deras nuvarande framgångar. Så även för brödraduon Clipse, som en gång i tiden var två rappare som var signade på skivbolaget Elektra Records. Med hjälp av Pharrell Williams fick man in en fot och ett album färdigställdes, men den första singeln “The Funeral” flög aldrig och duon dumpades.

 

Det tilltänkta debutalbumet “Exclusive Audio Footage” lades på hyllan, men har genom åren florerat på nätet och i ett fåtal fysiska kopior. Men nu släpps hela albumet på streamingtjänster – 20 år efter att det skapades.

 

Det The Neptunes-producerade albumet, som gästas av namn som Kelis, N.O.R.E. och Kurupt, går nu alltså att lyssna på i sin helhet via din favorittjänst. Varken Pusha T eller No Malice har än så länge kommenterat släppet men många tror att det har att göra med att den förstnämndas album “It’s Almost Dry” debuterade som Billboard-etta.

 

Albumet kommer också kort efter att Push hintat om att No Malice kan vara sugen på att ta upp micken igen, efter att ha gästat både NIGO’s album och hans eget på kort tid. No Malice avslutade som bekant sin rapkarriär 2011 för att fokusera på sin religion, men i intervjuer har hans bror sagt att han känner sig säker på att ett nytt Clipse-album i framtiden.

 

“I’m pushing for a Clipse album, I want it to happen, you know it’s up to him, but I am very confident. I didn’t know we always could do one. I’m very confident we can do a Clipse album”, sa Pusha T till Gray Rizzy på SiriusXM nyligen.

 

Lyssna på “Exclusive Audio Footage” nedan och se musikvideon till “The Funeral”.

 

 

 

 

 

 

Foto: Sony Music

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL