Det har gått fem år sedan Jorja Smiths genombrottsalbum ”Lost & Found” slog ner som en bomb på de brittiska R&B-topplistorna. Sedan dess har hon vunnit priser på Brit Awards och nominerats till Grammys. Hon har också släppt en rad hitsinglar och samarbeten med artister som Burna Boy och Drake. Nu släpper hon sin första låt för 2023, den Sandame-producerade ”Try Me”.

Låten premiärspelades under fredagskvällen på BBC Radio 1, där Jorja Smith också gästade programledaren Clara Amfo. I segmentet spelade de den nya singeln, som beskrevs som ”mörk dancehall” och Jorja fick en chans att berätta om hur låten kom till.

”I was writing this with my friends in 2021”, sa hon och fortsatte:

”We where just talking about how much have changed for me, with the pressure of putting myself out there for people. That’s what the songs is about.”

Jorja Smith ville inte svara på om hon jobbade på ett nytt album, men kunde i alla fall bekräfta att hon och producenterna Sandame kommer släppa mer musik ihop.

”You’ll hear more from us”.

Låten släpptes på skivbolaget FAMM, tillsammans med en musikvideo regisserad av Amber Grace Johnson. Lyssna på låten och se musikvideon här:

Foto: Ivor Alice