johanreinhold-SL
Johan Reinhold signar till Warner Music


Den forne rapparen från Göteborg fortsätter att skapa på sin nya bana inom musikskapandet.

 

 

Form One, eller Johan Reinhold, har under åratal varit en av de mest välkända ansiktena på hiphop-scenen i Göteborg. Med album som “Meet Johnny Rhino” från 2005 och “Behind Blue Eyes” från 2008 har vi lärt känna honom som en vass rappare där han på senare år allt mer närmat sig personliga betraktelser i textskrivandet.

 
En ny bana
Efter flertalet musikaliska projekt genom åren, varav en renderade en grammisnominering 2009, kände Johan Reinhold att det var dags för att vandra andra vägar – något som renderade bl a i inköpet av en gitarr. Resultatet lät inte vänta på sig. I oktober 2011 släpptes Shoot Me Down som fri nedladdning på Johans hemsida. Nu kan konstateras att över 100 internationella musikplattformar skrivit om Shoot Me Down, över 25000 besökare har registrerats och Johan har just fått pris för femte gången för sajtens innovativa design.

 

 

Nu har Shoot Me Down (producerad av Astma & Rocwell ) gått till radio, Johan är kontrakterad till Warner Music och håller som bäst på att färdigställa albumet “Beautiful Loser”, som ska släppas i höst.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL