Jasmine Karas nya låt ”Celly” är en omgjord kontroversiell version av den världskända arabiska låten ”Didi” som är gjord av bl.a. Cheb Khaled. Låten har även gjorts på flera andra språk som till exempel farsi och turkiska. I Jasmines version handlar texten om en kvinna som är attraherad av en annan kvinna. Inspirationen kom ifrån och är dedikerad till hennes bästa väninna, Aracelly, som flydde från sin fundamentalistiska familj som inte kunde acceptera att hon är lesbisk.

Jasmine Kara säger själv:

“Det händer homofobiska hatbrott dagligen överallt i världen och nu valde jag att ta en ikonisk känd mellanösternlåt (didi på arabiska, “Leyli” på persiska) och göra en ny engelsk version av den där det istället handlar om en tjej som gillar en tjej, som en hyllning till min bästa vän Aracelly, som trots alla motgångar hon gått igenom just på grund av hennes sexualitet fortfarande kämpar för rättvisa. Och jag vill väcka uppmärksamhet kring detta ämne genom den här låten. Kärlek är varför vi är här, det är meningen med livet, oavsett hur kärleken ser ut. Det är 2016 och det finns fortfarande länder i världen där det är olagligt att vara homosexuell, vilket är helt ofattbart.”

”Celly” är nyproducerad av Albin Nicklasson och Niklas Laine, med ny text skriven av Jasmine Kara. Videon är inspelad i downtown, LA.