Jasmine Kara var nyligen aktuell med sitt samarbete med jazzfunk-bandet Beat Funktion och idag smäller hon på stort. Inte en, utan två nya EP:s blir tillgängliga för fansen. Den svenska sångerskan och låtskrivaren som vi sett i tv-program som “Let’s dance” och “Allsång på skansen”, släpper idag ”Phonograph” och ”Love at First sound” genom det egna skivbolaget ”Karasmatic Music”.

I ett pressmeddelande förklarar Jasmine Kara anledning till att det blir två släpp i ett och även attityden på skivorna. Jasmine drabbades av stämbandsknutor efter en tuff förkylning och när det väl gick att spela in blev det komplikationer med en ljudtekniker. Nästa ljudtekniker åkte in i fängelse när allt hade spelats in och inspelningen fick göras om en tredje gång. I väntan på ljudtekniker fortsatte hon jobba, vilket resulterade i ännu en EP. Jasmine säger själv:

“Hade jag inte älskat låtarna så mycket hade jag lagt ned projektet för länge sedan, men jag visste att det oändliga hårda arbetet skulle ha en enorm betydelse för känslan och soundet. Och även om rösten inte var hundra, så hade den en sårbarhet som kom utav problemet att inte kunna utöva min största passion, sången ordentligt. Frustration har alltid varit en av mina starkaste drivkrafter till att göra bra musik och därav attityden i soundet.”

”Love at first sound” är mixat och mastrat av Grammy-vinnaren Benny Steele, som tidigare jobbat med bl.a. Justin Bieber, Jason Derulo and David Guetta.
Mix och master på det andra albumet ”Phonograph” är av Grammy Award-vinnaren Ariel Bujourow som jobbat med bl.a. Madonna, Kanye West, Notorious B.I.G, P Diddy, och Nicki Minaj. Lyssna på båda skivorna nedan.