J-Cole-album-chart-LS
J. Coles ”2014 Forest Hills Drive” bäst säljande hiphop-albumet i år


Slår konkurrenterna på fingrarna vad gäller flest sålda album första veckan.

 

 

J. Cole kan skratta hela vägen till banken – eller bara fira i sitt barndomshem på adressen ”Forest Hills Drive”. Namnet han också givit sitt senaste album som släpptes för en vecka sedan. Nu har siffrorna för antalet sålda album offentliggjorts och försäljningen för Coles album går över med nästan 100 000 fler album än förväntat, skriver HotNewHipHop. Därmed hamnar rapparen på en stadig första plats på Billboards lista och slår Rick Ross ”Mastermind”, som tidigare hade rekordet på 179,000 sålda album den första veckan.

 

 

Med hela 361,120 sålda album står J.Cole överlägset som nummer 1 på veckans ”Billboard 200 chart”. I låten ”Fire Squad” från albumet rappar han bland annat om hur vita artister har ”stulit” kungakronan och även rollen som ”king of hip hop”. Med de här siffrorna kanske Cole kan ”ta tillbaka” kronan och sitta på första platsen – åtminstone ett litet tag till.

 

 

Att det knappt fanns någon marknadsföring kring albumet och att det på dagen är en månad sedan vi fick nyheten om ett nytt album gör kanske ”2014 Forest Hills Drive” till en ännu större framgång.

 

 

Lyssna på” 2014 Forest Hills Drive” här:

 

 

 

// Leah Deriba

 Publicerat:
RedaktionenNULL