Under lördagen började uppgifter cirkulera om att Michael Jordan är på väg att sälja NBA-laget Charlotte Hornets. Nu rapporterar ESPN att Bulls-legenden är på väg att slutföra en av affär värd 3 miljarder dollar, där en köpargrupp ledd av Gabe Plotkin och Rick Schnall tar över laget. En av medinvesterarna i gruppen är Dreamville-rapparen och Charlotte Hornets-fanet J.Cole.

J.Cole har synts vid flertalet Hornets-matcher under åren och han blev under 2022 historisk som den första rapparen att pryda omslaget till ett NBA 2K-spel när spelserien lanserade “NBA 2K23 Dreamer Edition”. Hur stor andel han kommer göra anspråk på är ännu oklart, men klart är att han kommer ta plats bredvid en rad andra investerare i köpargruppen ledd av Plotkin och Schnall.

Michael Jordan köpte Charlotte Hornets för 275 miljoner dollar 2010 och under hans tid vid rodret har de haft det tufft sportsligt, utan en enda slutspelsserievinst på 13 år. Under den gångna säsongen slutade laget näst sist i den östra konferensen. ESPN rapporterar att Jordan kommer fortsätta sitta kvar som minoritetsägare.

Foto: Dreamville