62b170dadc4101037e075fe2
Ivory och MIVAS släpper gemensamma albumet “Skorpionerna”


Med gäster som Mwuana, Simon Superti och Maxi.

 

 

Det har varit ett generöst musikår från Ivorys och MIVAS sida, ett år som nu avslutas(?) med det gemensamma albumet “Skorpionerna”. På projektet hörs traditionell hiphop och trap, men också inslag av influenser från Latinamerika och Afrika.

 

– Varje gång vi går in tillsammans i en studio blir det en banger. Skorpioner förstår varandra! Och vi kände att folk behöver ett starkt urban-album med lite olika stilar istället för att bara göra ett trap-album som alla förväntar sig. Vi är uppväxta med många olika musikstilar så vi la allt in the bowl och började WHIPPA! Resultatet är en gumbo av bangers med inspiration från speciellt Latinamerika och Afrika. En blandning av all musik vi älskar!, säger Ivory i ett pressutskick.

 

De mest engagerade fansen fick ta del av projektet redan den 6:e november då Ivory och MIVAS uppträdde med låtarna under en exklusiv förhandslyssning och kombinerad födelsedagsfest.

 

– Det var en helt sjuuuk vibe i lokalen! Vi försökte samla så många skorpioner som möjligt för att få så nice stämning som möjligt och det lyckades vi med. Det var dunder folk, mycket ”rökelser” och en del minnesluckor men vill minnas att 1.Cuz och Greekazo körde några låtar live!, säger MIVAS.

 

Duon hintade om ett album redan i april när låten ”Upp Ner” släpptes tillsammans med Maxi, och senast i fredags fick vi ett fjärde och sista smakprov innan release av albumet då vi tilldelades låten ”PSG”. Albumet innehåller totalt 13 låtar och är den första bunten ur en skattkista med 30+ låtar som duon jobbat fram sedan coronas början i mars. Projektet gästas av bland annat Mwuana, Simon Superti och Finess.

 

Lyssna nedan och se musikvideon till “PSG”.

 

 

 

 

 

 

Foto: Matilda Hammar

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL