6082b45925dc87017f719632
Ivory och Mivas släpper första singeln från gemensamt album


Producerad av Simon Superti.

 

 

Sedan ett tag tillbaka har det stått klart att Mivas och Ivory förbereder ett gemensamt album betitlat “Skorpionerna”. Nu får vi mer information om skivan som till stora delar skapats under coronapandemin, vilket var anledningen till att de båda fick tid att sätta sig i studion tillsammans.

 

– Inget ont som inte för något gott med sig. Kreativt har coronan varit bra för oss. Vi är de driftigaste artisterna vi känner och gör flera låtar i veckan. Det är skönt att jobba med någon som är i samma tempo, säger Ivory i ett pressutskick.

 

Många av låtarna på skivan, däribland de flesta av de kommande singlarna, är producerade av Simon Superti.

 

– Vi har experimenterat tillsammans med honom. De låtarna vi har gjort tillsammans har blivit en fusion mellan afrobeats, dancehall, trap och baile funk, säger Ivory.

 

– Jag tror att vi alla tre har haft en ganska stark ljudbild som artister som vi velat utveckla och göra något nytt av. Vi träffade varandra i det läget att vi kände att vi gjort väldigt mycket samma, samma, fyller Mivas i.

 

Andra producenter på albumet är Maxi, Theo Pakzad, Simon K, Albin Myers och Eray Oktav. Dessutom blir det gästartister som Mwuana, Wifi24K och Faal.

 

Albumnamnet “Skorpionerna” kommer av att både Mivas och Ivory är födda i skorpionens tecken, något även skivan som sådan kommer att vara. Mivas är född den 5 november, Ivory fyller år den 7 och plattan släpps däremellan.

 

Första singel från skivan blir “Socker”, producerad av Simon Superti, som släpps idag. Den följs den 23:e oktober, dagen innan skorpionens tecken träder i kraft, av “PSG”, även den producerad av Superti.

 

Lyssna nedan!

 

 

 

 

Foto: Matilda Hammar

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL