Simon Superti är exekutiv producent för albumprojektet.

Som många säkert noterat har Ivory länge hintat om ett kommande soloalbum med titeln “BABA IVO”. Nu är det snart dags för rapparens åttonde album att se dagens ljus. I ett mail till Kingsize berättar Ivory om sin musikaliska resa de senaste åren, där han experimenterat mycket med olika sounds, men lagom till att banbrytande debuten “Molnfällan” nästa månad firar 10-årsjublileum har han valt att gå tillbaka till vad de flesta associerar honom med: trapmusiken.

– Vi tar det back to the trap, med takten och basen vi älskar, men precis som allting förändras med tiden så gör även jag det. Har aldrig varit en artist som bara följer dagens trender, aldrig gjort det för fame eller pengar, utan har sen barnsben alltid gjort den musiken jag gör av samma anledning som idag – för att jag älskar det. Och jag försöker att aldrig nånsin glömma bort det, så att kärnan i min musik alltid står på samma grund, även om soundet och jag själv formas och växer med tiden, så är det alltid JAG i slutet av dagen.

Men musiken blir också mer personlig, då Ivory reflekterar över flera år av nedstämdhet och ångest, delvis på grund av hans sons bortgång 2016. Han påpekar också den svåra paradoxen i att folk ofta tycker man låter som bäst när man mår dåligt, samtidigt som att man strävar efter att må bättre.

– Så med det sagt så har jag valt att skrota massa låtar tänkta till det kommande albumet, inklusive alla tidigare tänkta singlar som jag släppt under 2023, som jag idag inte riktigt känner är ”jag” eller det jag vill dela med mig av just nu. Har valt att öppna upp mitt hjärta lite mer på detta album och ge er en liten inblick i mitt djup, samtidigt som jag får ventilera lite. För vem behöver inte det egentligen i kalla tider som dessa? fortsätter han.

Han avslöjar också att han varit direkt involverad i samtliga produktioner på skivan som exekutivt producerats av vännen och kollegan Simon Superti. Däribland första singeln “Skenet bedrar”, som producerats av UÅ Beats och Ivory och släpps idag.

Lyssna på låten nedan och invänta ett officiellt releasedatum för “BABA IVO”. Vill ni läsa mer om Ivory rekommenderar vi omslagsintervjun tillsammans med just Simon Superti och ODZ från Kingsize Magazine #1 2022.

65ba07add7a32f7b0a037f23