På senare år har Ivory och ODZ samarbetat i flera olika konstellationer, bland annat på gemensamma albumet “Ett Gäng Getter” med Simon Superti som medverkade i en stor omslagsintervju med Kingsize i samband med släppet 2022. I år är Ivory aktuell med sitt kommande soloalbum “BABA IVO”, där ODZ även gästar.

“D.U.M”, med ODZ, är fjärde singeln från Ivory’s kommande album och släpps idag. Det är också första singeln konstellationen släpper tillsammans sedan hitsingeln ”Allting På Menyn” från 2022.

“Låten handlar om olika tvivel och fördomar de fått genom åren, ofta på grund av sin frispråkighet och obryddhet i texterna, att folk ibland tror man är dum, även fast det i själva verket kanske är tvärtom”, går att läsa i ett pressmeddelande.

“D.U.M” andas 90-talets New York, men med en fräsch modern touch av ODZ:s trogne vapendragare Young Earth Sauce på produktionen.

– Sanningen är att vi byggt upp våra karriärer och liv med den här musiken och vissa kanske borde ta efter den biten att göra nåt man älskar, istället för nåt man måste. Döm aldrig boken efter omslaget, kommenterar Ivory om låten.

Utöver dagens singelsläpp uppträder Ivory ikväll på Fotografiska i Stockholm när den fjärde kvällen i evenemangsserien “Kingsize Nights” går av stapeln. Temat är passande nog “South” och trap-pionjären uppträder live med både släppt och osläppt musik från det kommande projektet. På scen tar Ivory hjälp av Moe Bama, känd som ena halvan av Breakmecanix och Spotrunnaz.

Läs mer och köp biljetter här och lyssna på “D.U.M” nedan!

Foto: Pressbild