För drygt en månad sedan bjöd Ivory på första singeln från sitt kommande soloalbum “BABA IVO”, som till slut färdigställts efter att han valt att byta riktning till ett mer personligt och bekant spår.

– Så med det sagt så har jag valt att skrota massa låtar tänkta till det kommande albumet, inklusive alla tidigare tänkta singlar som jag släppt under 2023, som jag idag inte riktigt känner är ”jag” eller det jag vill dela med mig av just nu. Har valt att öppna upp mitt hjärta lite mer på detta album och ge er en liten inblick i mitt djup, samtidigt som jag får ventilera lite. För vem behöver inte det egentligen i kalla tider som dessa? sa Ivory då.

Detta får vi ännu ett bevis på idag, då Ivory gästas av AKI på låten “Ingen kärlek”. En drill-låt med kusliga pianon och mullrande bas som ger samma mörka känsla som speglar Ivo och AKI:s texter om det eskalerande gängvåldet som kryper allt längre ner i åldrarna, och som påverkar oss alla på något sätt oavsett vilken del av samhället vi tillhör. 

– Jag blev inspirerad att skriva denna låt efter ett besked om att en yngre släkting nyss blivit dömd för ett brott kopplat till en av konflikterna som figurerat i media, och efter ca 40-45 minuter hade jag min vers + refrängen. Kunde inte tänka mig någon annan gäst på låten än AKI, som många gånger förr pratat i egenskap av OG till dom yngre och resultatet blev en rätt mörk men viktig låt som jag hoppas kan bidra till något positivt i denna mörka tid som vi alla på något sätt påverkas av oavsett vem eller var vi är, berättar Ivory.

“Ingen kärlek” är producerad av PreGame och Ivory själv, slutkurerad av Simon Superti som exekutiv producent, precis som på resten av albumet. 

Lyssna nedan!