62429f791c0bfc1aba6ef852
ISON följer upp vårens solodebut – släpper nya EP:n “Lindas son”


Gästas av Marvin Asante och Lazee.

 

 

UPDATE 27/8 2021

 

Isons andra solo-EP är nu här. På “Lindas son”, som precis som titeln antyder har en mer personlig touch än föregångaren “Tronen”, får vi fem nya låtar som gästas av Marvin Asante och Malmö-rapparen Lazee. Värt att notera är även att sista låten “Paradis” samplar Oskar Linnros låt “Från balkongen” och att Simon Emanuel varit med och skapat det grafiska kring EP:n. Projektet är precis som sist producerat av Miki Asante.

 

Lyssna nedan!

 

 

 

 

 

 

Ursprunglig artikel publicerad 24/8 2021

 

I våras solodebuterade den folkkäre rapparen Ison Glasgow med EP-projektet ”Tronen” och på fredag följer han upp med nya projektet ”Lindas Son”. När Kingsize Magazine intervjuade Ison i våras, ventilerade han kring det faktum att han funderade på att sluta med musiken efter Ison & Filles senaste album 2019.

 

– Jag var inte säker själv vad jag hade att säga innan jag började. Vad fanns det att säga? Jag har hållit på så länge, jag kanske har dragit varje story och varje rim. Det kanske är tråkigt nu? Men låt mig försöka åldras som vin istället för mjölk. För det är många – jag pekar inte någonstans, för det är många i min ålder som gör bra musik – som åldras som mjölk. Så jag försökte bara hitta mig själv, hitta viben och hitta frekvensen. Det är en kul känsla att släppa solo, men det har inte riktigt landat hos mig.

 

Ison sade vidare då:

 

– Det känns som att när vi kom så var vi väldigt mycket ansiktet utåt för en viss typ av människor som kom från en viss typ av område och som levde på ett visst sätt. Nu finns det en miljard! Man blir lite fåfäng och känner sig inte lika viktig. Så för att svara på din fråga så handlade det lite om fåfänga, om att hitta mig själv och att jag var osäker om människor såg på mig som tillräckligt bra. Det är såna tankar man får när man sitter hemma för länge, man måste ut och träffa människor, haha.

 

 

Se trailer för det kommande EP-projektet “Linda Son”, som släpps fredag 27 augusti 2021.

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ISON (@ison_kal)

 

 

Foto: Andy Prhat

 

 



Publicerat:
Redaktionen



NULL