Huset på väg att lägga ner – nu aktuella med nya EP:n “Från igår”


 

 

Precis när hypen var som störst, med nyskrivet skivkontrakt och en EP-release i sikte vände allt för Huset. Hösten 2016 kantades av avhopp, tvivel och personliga problem som var nära att bli slutet för Göteborgsgruppen.

 

Huset bildades 2013 av Johan Hammerlid, Mohammed Yarroum och Eric Dahlqvist. Konstellationen har i stort sett varit densamma fram tills sommaren 2016 då Mohammed valde att hoppa av och satsa på sin egen soloakarriär.

 

“När Mohammed valde att hoppa av kände jag för att skita i musiken helt. Det kom inte helt oväntat men kändes ändå förjävligt. Att kombinera höga förväntningar, hög press med låg motivation ger ingen festlig ekvation. Det som hände var tvunget att hända. Mycket av obehaget jag kände berodde också på osäkerhet att kunna bära upp grejen som ensam frontperson. Tack och lov lät jag mig övertalas av bandmedlemmar och nära vänner att släppa den tanken. Nu känns det mestadels nice, framförallt att alla kan göra sin grej fullt ut”, skriver gruppmedlemmen Johan Hammerlid.

 

Den sex-spåriga EP:n “Från igår” summerar ihop en övergång från det gamla till det nya. Både soundmässigt och i berättandet. Texterna är sårbara, utlämnande och mer personliga än tidigare. Produktionerna står bandmedlemmarna Eric Dahlqvist, Rasmus Bernestål och Mvnx för, med god hjälp av den nyfunne kollegan Daniel Kadawatha.

 

Samma natt som EP:n släpps har Huset sin releasefest på Pustervik. Med som support har de sångerskan Stina Velocette.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL