Tidigare i år släppte Hov1 singeln “Grät”, det andra släppet från deras kommande album. Låten blev etta på Sverigetopplistans singellista och med det blev Hov1 historiska då de slog rekordet för flest singelettor någonsin, med 15 totalt. 

Under sommaren har den populära gruppen varit ute på en omfattande turné som avslutas med fyra utsålda spelningar i Göteborg på Trädgår’n mellan den 14–17 september. Lagom till turnéavslutningen släpper Hov1 nu singeln ”Saudade” som gästas av just Göteborgsfavoriten Håkan Hellström.

I ett pressmeddelande berättar Hov1:

– Det är den största äran hittills i vår karriär att få göra en låt ihop med den största i svensk musikhistoria. Han är snabb, precis, genialisk och ännu finare än vad man tror (hur det nu ens kan vara möjligt) i vad som kallas det verkliga livet. Men framförallt, så är han bäst. Han har koll på allt. Vi pratade om Brasilien, Copacabana, samba, musik, hur det är att vara med i ett band och sådana enkla – men betydelsefulla saker. Håkans kärlek för musik lyser igenom när man pratar med honom. Och han får en att känna sig speciell. Som så många andra växte vi upp med att lyssna på honom. Hans låtar har lagt grunden för många idéer som har blivit till låtar vi har släppt. Att vi nu får bli en bråkdel av hans musikaliska arv betyder så mycket för oss. Och den här gången blev det 110% rock n roll.

Lyssna på “Saudade” nedan!

Foto: Pressbild