62429f791c0bfc1aba6ef852
Hannes följer upp kritikerrosad debut med nya EP:n “When the City Sleeps”


Se även musikvideon till “I Feel It”.

 

 

Hannes följer idag upp singlarna “Snooze”, “Sugar” och Seinabo Sey-samarbetet “Rom-Com” – som alla fått rejält med snurr på bland annat P3 – med nya “When the City Sleeps”. En EP på sju spår “om en miljon parallella berättelser som utspelar sig när staden sover”, ackompanjerad av en ljudbild som andas lika mycket indie som 90-talets boom bap. Hannes har tidigare jämförts med bland andra José Gonzalez och Frank Ocean, vilket hörs även här.

 

– Skivan handlar om att bli vuxen, att leva och att dö i en storstad och vad som händer på natten. En skiva om en miljon olika människor med en miljon olika berättelser som alla tror att de är universums centrum, men som fortfarande bor bredvid varandra i samma små lådor, gör samma saker och pratar om samma saker som alla andra. På en enda natt vinner vissa lotteriet och vinner miljontals kronor, medan andra dör av en överdos ensamma på parkbänken på gatan mitt emot. Även om alla går igenom olika saker delar de fortfarande dagen, tiden och platsen. Alla är så nära men ändå så långt borta. En skiva om en miljon parallella berättelser när staden sover, säger Hannes.

 

“When the City Sleeps” är Hannes andra EP i ordningen och är som vanligt producerad av vännen, producenten och låtskrivaren Marcus White. Idag släpps även musikvideon till EP-spåret “I Feel It”, med en Francis and the Lights-inspirerad dans, som går att se nedan.

 

 

 

 

 

 

Foto: Erik Pousette

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL