Gee Dixon testar nytt sound på Salla-producerade “Majnoon”


 

 

Gee Dixon släppte så sent som i februari sitt debutalbum “Paraply”, men bjuder redan nu på ny musik. Tillsammans med Salla har man teamat upp för ett lite annorlunda sound, där vi får höra en blandning av Moombahton/Reggaeton och arabisk musik. I ett inlägg på sociala medier förklarar Salla bakgrunden till låten:

 

”Det började med att jag hade en melodislinga i huvudet, jag var rädd att den skulle försvinna, jag hann komma till studion och öppna ett gammalt projekt med @kumbambye feat @lindapira som jag hade skrotat, jag spelade in melodin med flöjt men i huvudet lät det som en Sorna. Jag gick till @hagopwanisian och bad honom spela den. Efter det bad jag @mohammedaliayla hjälpa mig att övertyga @geedixon att rappa på den, han tyckte den var ”psykos” men efter ett halvår spelade han in på den. Jag , @djyosef och @aissadiene började spela den ute för att visa Gee hur folk reagerade på den. Nu lite mer än ett år och efter att @masse_salazar finslipat, tagit bort allt överflödigt samt mixat den ska den äntligen släppas på fredag!”

 

Gee Dixon är just nu ute på april-turné och imorgon lördag spelar han i Falun, med avrundning i Malmö den 30:e april. Lyssna på “Majnoon” nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL