Med fokusspåret "Mandela" feat Mapei.

Under nästan tre års tid har Gee Dixon gett ut tre EP:s, med start redan 2020 i form av “JUJU”. En trilogi i EP-format där varje del fått representera ett kapitel, med olika sounds och tematik. Nu släpper han den tredje och avslutande delen, “JUJU PT.3 POSTUM” som också markerar hans debutalbum enligt ett pressutskick. Detta trots att projektet “Paraply” beskrevs som has debutalbum 2019.

– Jag begraver min curse tillsammans med voodoo-dockan som följt med mig i snart tre år, berättar Gee Dixon.

Albumtiteln “JUJU”, som är hämtad från just västafrikansk voodoo-kultur, är ett tema som genomsyrar och binder samman hela trilogin – även om varje del får berätta sin egen historia. På “JUJU PT. 3 POSTUM” beskrivs rapparen bjuda på ett mer personligt och reflekterande sound, genom ärliga texter och berättelser om hur han navigerat sig genom livet.

Tillsammans med producenterna Salla och Masse Salazar samt Martin René bjuder Gee Dixon på en dansant ljudbild med grund långt utanför Sverige. Det återspeglas på albumets fokussingel “Mandela”, som gästas av sångerskan och rapparen Mapei. På “JUJU PT.3” hörs även gäster som Hagop Wanisian, Simeon och Modo Banja.

– Hela soundet har vi jobbat fram genom att tänka helt utanför boxen. Inget av det vi har kokat upp låter, eller kan jämföras med det som skapas inhemskt idag. Vi har mer hållit oss till ett bredare europeiskt sound med lånade toner från latinamerika/afrika, avslutar Gee Dixon.

I samband med den avslutande delen av trilogin släpps även en minidokumentär om Gee Dixons liv och karriär, gjord av Oliver Martin Henriquez. Den nygjorda dokumentären släpps på Redline Recordings YouTube-kanal nästa fredag den 24 juni.

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23