I det senaste avsnittet av Gatuslang möter Pontus Gustavsson skivbolagsbossen Peter Swartling som förutom åtskilliga år i musikbranschen även har en bakgrund som DJ och medlem i Idol-juryn. Han har signat artister som Robyn, Petter och Ayo och jobbar idag med bland annat Mwuana på svenska bolaget Art:ery.

“Peter Swartling föddes på Karolinska sjukhuset 1964 och växte upp på den norra sidan av Stockholm. Redan i unga år började han sin karriär i musikens tecken, då som DJ. Som 22-åring kom han att starta skivetiketten Ricochet Records vars namn han fick från sin stora idol David Bowie. Efter några trevande år på bolaget signade han den svenska rapgruppen Just D som med sina skivor växte och blev en nationell angelägenhet och hans första ekonomiska framgång. Efter att Peter sålt sitt bolag till BMG 1994, där han också började jobba, signade han upp artisterna Jennifer Brown och den unga talangen Robyn. Efter det bara fortsatte det med fler stilbildande artister som Petter, Kaah och Ayo.

Efter att ha varit verksam i Sverige kom Peter att börja arbeta i New York och då för Sony Music. Sedan har mängder av verksamma år rullat på där ni lyssnare känner honom som en del av Idol-juryn där han satt i fyra år. Sedan några år är han återigen tillbaka inom musikfältet och bolaget Art:ery som bland annat arbetar med artisterna Mwuana och Vanessa Falk.”

Lyssna via Gatuslang.se