Se premiäravsnittet där Shazaam betygsätter legendariska texter.

Sedan sommaren 2012 har podcasten Gatuslang och upphovsmannen Pontus Gustavsson levererat djuplodande möten med flera profiler inom den svenska hiphopscenen. Förra året drog Pontus med flera andra igång YouTube-serien Gatuslang Freestyles där en lång rad rappare medverkat.

Nu är det dags för ännu ett nytt projekt, Gatuslang Bars, med fokus på svenska rapptexter. I ett pressutskick beskrivs den kommande hiphop-showen:

“…det nya programmet där svenska hiphopprofiler djupdyker i klassiska och moderna svenska hiphoptexter. Bars är ordet som med tiden förändrats och idag blivit synonymt med raptexter och det vers-mått som dom utgör. Ett begrepp som blivit en grundsten för konstformen rap där text tillåts skina över ett beat eller som a capella. I den nya serien Gatuslang Bars bjuder Gatuslang in profiler från den svenska hiphopscenen för att fundera, analysera och betygsätta våra mest klassiska svenska hiphoptexter. Men också dyka djupt ned i den svenska underjordens fantastiska textskatt fyllda av metaforer, punchlines och flerstaviga rim.”

Bakom Gatuslang Bars står tidigare nämnde Pontus Gustavsson samt hiphop-konnässören Peter Wallin (som tidigare producerat showen Passa Micken) och formgivaren Sergio Stomerz (som legat bakom sajter som Frizon och Rimslakt). “Det är dags att ge svenska raptexter ett eget forum.”, meddelar trion i ett pressutskick.

Gatuslang Bars får premiär 1:a september 2020 via YouTube.