5ddd479890586538a7456db3
gatuslang-petter-LS
Gatuslang avsnitt 100 med Petter ute nu!


 

 

Gatuslang har under tre års tid förgyllt den svenska poddvärlden med djuplodande möten med en lång rad svenska hiphopprofiler. Nu har mannen bakom Gatuslang, Pontus Gustavsson, betat av hela hundra (!) avsnitt. I avsnitt #100 möter vi ingen mindre än Petter.

 

“Petter Alexis Askergren slog igenom med dunder och brak med sina singlar Mikrofonkåt och Vinden har vänt år 1998 och debutalbumet Mitt sjätte sinne som blev en av de absolut viktigaste skivorna i svensk hiphophistoria och ritade upp en ny karta i svensk hiphop där hela landet lärde sig söderslang och namnen på rävarna som verkade i Stockholmsscenens underjord. Men många saknar kanske kunskap om hans hiphopbakgrund och hans tidiga trevande demoår i grupper som Vanguards and Blacktop Dandelions. På den tiden rappade Petter på engelska men kom några år senare att övergå till det svenska språket tillsammans i duo med Profilen från PH3. 1997 gick de skilda vägar då Petter signade som soloartist för Peter Swartling på BMG och albumet Mitt sjätte sinne börjades spelas in med bland annat Thomas Rusiak och Collén & Webb bakom spakarna. Efter succén med debutplattan var pressen stor inför uppföljaren Bananrepubliken där Petter valde att gå ett annat håll soundmässigt och lyckades rocka kalaset över hela landet. I och med detta fick Petter möjlighet att arbeta med sin egna label med samma namn och signa artisterna Feven, Trippel Ett och Eye N’ I. Men hur gick det sedan och kunde Petter nå framgångarna från de första två plattorna även när det var dags för album nummer tre? Hör en spännande historia om en av våra absolut folkkäraste artister som nog aldrig varit så detaljerad som här i Gatuslang. Trevlig lyssning!”

 

 

Lyssna via Gatuslang.se

 

 

Detta ska firas med en fest i Stockholm 19:e november där det blir liveuppträdanden, t-shirtrelease och släpp av nya slipmats för vinylfantaster. Ny logotyp för podden (enligt ovan) är skapad av illustratören Mander.

Facebook-event för OSA

 

gatuslang-100-fest-S


Publicerat:
RedaktionenNULL