Från kommande jubileumsalbum av Petter.

När låten “Tar det tillbaka”, från Petters tredje album, släpptes cementerades hans ställning som en banbrytande artist inom den svenska hiphopscenen. Innan dess hade han slagit in dörrar med klassiska debutalbumet “Mitt sjätte sinne”, som kom 1998. Lagom till veteranens 25-årsjubileum som artist återförenas han nu med ADAAM för en nyversion av låten, tillsammans med en nostalgisk musikvideo.

– Det känns väldigt kul att få göra det här samarbetet med ADAAM, som står för den nya svenska hiphopen. Han är för mig en klar favorit och kvalitativ rappare. Känns svinfett att få göra låten tillsammans i ny kostym, säger Petter om duons andra samarbete efter remixen av “SÖDERMALM” i fjol.

Under sina 25 år som artist har Petter släppt 15 album med otaliga hits och är en av Sveriges mest uppskattade artister och mångsysslare. Därför är det passande att han den 8 september släpper albumet “Vart trött sen 98”. Albumet är ett tidsdokument med nyversioner, b-sidor och låtar som funnits med men av olika anledningar inte släppts ännu. Här återfinns även singeln ”Vinnare & förlorare” – ett samarbete med hans fru Michaela som framfördes på Victoriakonserten i somras och släpptes i mitten av juli. I nästa vecka gör han också fem spelningar på Mosebacketerrasen i Stockholm. Läs mer här!

“Tar det tillbaka igen” släpps med en musikvideo där Petter och ADAAM, precis som i originalvideon med Sleepy, sitter i en Lexus och rappar.

Det är alldeles för sällan vi ser unga och äldre rappare hylla kulturen på det här sättet. Efter att ha samarbetat med Sebbe så sent som häromveckan får vi nu ett nytt samarbete mellan ADAAM och Petter som känns lika fräscht som nostalgiskt. Att vi förra gången fick se veteranen blessa Märsta-rapparens verk “SÖDERMALM” och att man nu väckt liv i en gammal Petter-låt är ett vackert utbyte som inte heller är bara just det. Det är också en riktigt fet låt, där ADAAM spottar på ett moget sätt och P.Lex bjuder på en riktig O.G-vers av hög kaliber.

“Fredagsfokus” är ett segment där Kingsize väljer ut fredagarnas bästa släpp och skriver en kort recension om låtarna. Detta gäller enbart singlar och släpp via förhandsinformation prioriteras. För större chans att plockas upp, mejla info@kingsizemagazine.se senast torsdagar varje vecka.