Det har gått ganska precis ett år sedan Maxida Märak släppte sin senaste singel tillsammans med Joakim Berg och Maria Jane Smith. Nu återvänder hon med sin nya låt “Regn”. Om nya spåret säger Maxida:

– Jag suktar efter en tid av liv och frihet som ibland känns alldeles för långt bort. En dåtid som idag nästan känns som en saga. Jag är kanske inte skapt för nutid, det känns som att jag ofta inte passar in. Som om min tid har varit och jag kom för sent. Jag kämpar med att minnas dom gamles ord, föra vidare historien – för ni glömmer vad som var här.

Lagom till den nya singeln uppträder Maxida på den alternativa festivalen Woodland i helgen, tillsammans med namn som Fricky, Ozz6y och Mapei. Festivalen kommer ha tre scener och hålls på Torön, mitt i Ljusnan strax utanför Järvsö mellan den 1–2 september. Hela festivalen drivs på batterier från batterifabriken Northvolt.

Kingsize om “Regn”:

Att Maxida är explosiv och kompromisslös i sin rap vet vi sedan innan, men det är när hon kombinerar detta med vackra melodier som det blir som allra bäst. “Regn” har en av årets finaste refränger och är rapparens bästa låt sedan “Nu brinner ängarna”. Lägg därtill ett fint och viktigt budskap om att inte glömma det som funnits här innan oss.

“Fredagsfokus” är ett segment där Kingsize väljer ut fredagarnas bästa släpp och skriver en kort recension om låtarna. Detta gäller enbart singlar och släpp via förhandsinformation prioriteras. För större chans att plockas upp, mejla info@kingsizemagazine.se senast torsdagar varje vecka.

Foto: Pressbild