Det var en glädjande överraskning när Eminem delade låtlistan för sitt nya samlingsalbum “Curtain Call 2”. Nu släpper Slim Shady musikvideon till spåret “Is This (’09)” som gästas av gunstlingen 50 Cent.

Det handlar om en apokalyptisk animerad video, där vi först får se mängder av mini-Eminems med motorsågar och Jason-masker terrorisera en stad innan 50 Cents vers hörs i bakgrunden till ett bankrån.

“Is This Love (’09)” är producerad av Dr. Dre, Trevor Lawrence Jr., Mark Batson och Eminem själv, och ska ha skapats i samma veva som “Relapse”. Det var en av tre nya låtar på “Curtain Call 2”, tillsammans med “From The D To The LBC” med Snoop Dogg samt CeeLo Green-samarbetet “The King & I” från soundtracket till nya biofilmen “Elvis”.

“Curtain Call 2” debuterade på plats 6 på Billboard och markerade rapparens 12:e Top 10-album, men också hans första sedan “The Slim Shady LP” att inte landa på förstaplatsen. Det blev dock det mest sålda albumet under sin releasevecka, med över 18 000 sålda skivor.

Häromdagen stod det klart att både Eminem och 50 Cent belönats med tre Emmys för sin medverkan i Super Bowls halvtidsshow tidigare i år. Det gör att Eminem nu bara är en Tony Award från EGOT-status (Oscar, Emmy, Grammy och Tony Award). Som tidigare rapporterat vägrade rapparen att uppträda på Super Bowl om han inte fick ta med sig 50 Cent.

65ba07add7a32f7b0a037f23