Einár dominerar topplistan – med 15 av 50 låtar


 

 

Det har bara gått några dagar sedan vi möttes av det tragiska beskedet om 19-åriga Einárs bortgång. Rapparen sköts ihjäl natten till fredag i Hammarby sjöstad i Stockholm och sedan dess har fans, kollegor och vänner uttryckt sin sorg. Precis som det brukar bli har många också valt att aktivt återvända till rapparens katalog, vilket lett till att han just nu dominerar den svenska topp 50-listan på Spotify.

 

Av 50 låtar medverkar Einár på 15 av dem, i form av både egna låtar och samarbeten med artister som Hov1, Dani M och Dree Low. Högst ligger den relativt nysläppta låten “Dansa” tillsammans med ADAAM som precis trillat ner till andraplatsen efter Adeles singel “Easy On Me”. På plats tre hittar vi Einárs genombrottslåt “Katten i trakten” som hittat in på listan mer än två år efter att den släpptes.

 

Efter beskedet om Einárs död har bland andra Stor, Sebastian Stakset och Alex Ceesay gjort uppmärksammade uttalanden. Stor i form av uppskattning, Sebastian Stakset i form av en reflekterande och insiktsfull text och Alex Ceesay i form av ett kontroversiellt påstående om att kriminalitet idag är invävt i rapgenren.

 

 

 

 

Foto: Anastasia Baranovskaia

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL