61efdb68afd9906be20eda42
Ghostface bekräftar DOOMStarks-album – då släpps skivan!


 

 

UPDATE:

 

Ghostface Killah bekräftar att det omtalade och efterlängtade Doomstarks-albumet ska släppas i februari 2016. I intervjun i videoklippet nedan bekräftar han även albumreleasen “Power of Attraction” med Tragedy Khadafi och Killah Priest.

 


 

 

 

– – – – – –

 

15/9-2015

 

Cartoon Network-affilierade Adult Swim har under åren varit nära hiphopen och samarbetat med alla från J Dilla till Yung Lean. Genom sin “Adult Swim Singles campaign”, ett projekt där kanalen samlar och ger ut singlar från rookies såväl som stjärnor, släpptes igår singeln “Lively Hood”. Kreatörerna bakom? Inga mindre än DOOM och Ghostface, tillsammans kända som duon DOOMStarks.

 

De har tisslat om ett gemensamt projekt längre än vad någon kan minnas, men förutom en handfull spår på Ghosts platta från 2006 “Fishscale” och några låtar här och där har det aldrig kommit till skott. Det gick rykten om att ett fullängdsalbum skulle komma under 2015 så det återstår att se – det bådar gott eftersom DOOMStarks nu kanske, kanske släpper det första från just det albumet. De är dessutom ute på turné tillsammans, där tillhörande pressrelease uppger att de kommer framföra ny musik från ett potentiellt album.

 

Den drygt två minuter korta “Lively Hood” är ett bra exempel på vad vi skulle kunna förvänta oss från duon: ett lömskt beat som för tankarna till en Godzilla-film från 60-talet tillsammans med rå rap från de bägge. Lyssna nedan på “Lively Hood”.

 

 

 

 

doomstarks-livelyhood-L


Publicerat:
RedaktionenNULL