5ebe5f2072aaf323604db793
embee-beauty-of-S
DJ Embee i Looptroop släpper 93 Feet Beats-projekt


Läs intervju här!

 

 

I senaste numret av Kingsize Magazine intervjuas både Promoe och Looptroop-kollegorna Cosmic och DJ Embee. De två sistnämnda har sedan i våras arbetat med det nya instrumental-projektet 93 Feet Beats. Fram tills nyligen hade DJ Large, Shanti Blanco och Gravy Sparks bjudit på egna projekt i serien. När den fjärde volymen nu släpps i fysiskt format och digitalt är det Looptroop-producenten DJ Embee som får visa upp sina skapelser. Projektet beskrivs:

 

“The Beauty of a Broken Record är en hyllning till skivgrävande och hela samplingskulturen. Embee har letat sig tillbaka till en musikalisk grundkärna i sitt beatskapande, samtidigt som det flirtas med lofi och mycket bas. Albumet är starkt influerat av all tid i Japan och hämtar inspiration från otaliga eskapader runt Tokyo och Osaka. Embee plockade nyligen återigen upp pluggandet av japanska på universitetet och upptäckte att kanji och dess uppbyggnad har många likheter med sättet att bygga musikaliska kollage.”

 

Embee använde i skapandet av detta projekt även fyrkanals-kassettbandspelaren, något han nyttjade redan i pojkrummet när Looptroop bildades 1992.  Konvolutet är designat av Supreme, även han medlem i Looptroop Rockers. Kassetten är redan slutsåld i fysiskt format via webbshopen men går att höra via streamingtjänster.

 

 

Läs intervjun här!

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL