Rapparen och producenten Daniel Gyllander har under flera år figurerat på hiphopscenen i Stockholm. Tidigare har Gyllander släppt otaliga singlar och mixtape-serien “ROOMSERVICE” under 2019, 2020 och 2021. Han har även figurerat i olika sammanhang med John ”Shazaam” Landenfelt, som nu agerar exekutiv producent för debutalbumet “Bonnpojk”. Skivan består av nio låtar som gästas av Shazaam, Rizzaw The Nomad King och Moe Mila. I ett utskick beskriver Daniel Gyllander projektet:

“Bonnpojk är för mig resan jag har gjort längs grusvägar och trygghet och ut vidare längs de okända asaltsbeklädda gatorna. Albumet är en process, ett arbete kring det egna jaget och vad som format en till den man tror sig ha blivit idag. Ett berättande om resan som tog en bort från det man kunde och tillbaka in på grusvägen upp till huset där allt startade. Men idag med en ny syn på hur allt blev som det blev och med en ny förståelse.”

Nu släpps musikvideon till albumspåret “Krocken”, filmad av Shazaam, som Gyllander beskriver enligt nedan:

”Krocken är för mig bearbetning. Med en far som nyligen gick bort i sviterna av frontalobsdemens, så landade ett stort ansvar på mig och min bror även efter hans dödsdag.. Och som videon illustrerar så är det att få ordning på det som lämnats för eftervärlden. Där vissa kan se det som kaos, men för oss minnen och trygghet.  Och trots hinder och krockar längs vägen, så behöver en ta sig vidare och finna sin väg fram i det hela, även om det kan vara att kasta ut bohag från balkongen..”