Läs intervju från Kingsize Magazine #1 2018!

Den svenska dancehall-producenten Binnie Smalls är en DJ/producent/remixologist som spelats frekvent på Musikguiden i P3 med Safari Sound och på olika radioshower och mixtapes världen över. Efter en mängd remixer släpper hon nu sitt största projekt hittills – ett 45-minuters mixtape med endast mash ups som hon själv producerat, bestående av dancehall-vocals och hiphop-instrumentaler. Se tracklist nedan!

Binnie-Smalls-Di-Mash-Up-Mixtape-Back-S

Binnie Smalls figurerade även i Kingsize Magazine #1 2018 där hon bland annat pratade om samarbetet med Safari Sound och skivbolaget Safari Records, som jobbar på att motverka den stereotypa bild av dancehall som finns.

– Vi satt och pratade i somras och efter en lång djup diskussion kom vi fram till att alla har samma passion, alla har samma dröm och det är att star ta ett skivbolag, säger Binnie och berättar att de även har som syfte att förändra den allmänna synen på dancehall.
– När man har pratat med människor som inte har så mycket koll på dancehall så är det många som har en tydlig bild av vad de tror att det är för musik, säger Binnie och menar att den vanligaste associationen med genren är Sean Paul. Men trots hans legendstatus är genren bredare än honom. Samtidigt vill skivbolaget ändra den stereotypa bild av genren som florerar.
– Det är ju mycket naket, rumpor, tjejer som dansar och hårda mäktiga män. Tyvärr är det så stereotypen är. Och vi som är dancehallälskare in i hjärtat vi vill skapa något nytt, vi vill utveckla genren och ändra tankesättet kring det. Det behöver inte vara sexistiskt och stereotypt. Vi tycker att musiken är det viktiga. Att ge andra artister en chans att synas. Det var hela grundidén och också att synas i Skandinavien. Dancehall behöver inte bara finnas på Jamaica, utan det är så värt att promota världen runt.

Läs hela intervjun med Binnie Smalls HÄR och lyssna på nya mixtapet nedan.