Ayla Shatz från Malmö släpper debutalbum och musikvideo


“Inspirerat av hiphop, reggae, dub, dubstep, filmmusik, ambient, latina, indisk folkmusik….”

 

 

Ayla Shatz är en sångerska och musikproducent baserad i Malmö. Hon började producera musik och spela in när hon var sexton år i hennes mammas hemmastudio. Sedan dess har hon fortsatt producera och har nu släppt sitt debutalbum där alla beats, texter och låtar är producerade och mixade av henne själv. Festival- och klubbesökare runt om i Sverige, men även i Norge, Danmark, Tysklar och Österrike har säkerligen sett henne på shower tillsammans med Chalao, Faela, Femtastic Cleo och Promoe. Tillsammans med de två förstnämnda banden började hon skapade musik och turnera och något senare sökte hon in på Spinneriet i Malmö. En folkhögskola som de flesta känner till vid det här laget. Programmet leds av Promoe och Cleo som även gav Ayla chansen att tillsammans med de båda medverka på en musikföreställning som hölls på Norrlandsoperan i Umeå.

 

Nu jobbandes med Femtastic vikarierar hon samtidigt för Cleo som kursledare på just Spinneriet tillsammans med Promoe och passar samtidigt på att släppa sitt debutalbum tillsammans med en musikvideo till ett av spåren.

 

 

På albumet kan vi höra inspiration från allt möjligt, till exempel Hiphop, filmmusik, dub, reggae, latin och till och med bollywood. Men “När någon frågar mig vilken typ av musik jag gör så säger jag Urban” säger Ayla själv. Lyssna på debutalbumet “Ayla Shatz” av Ayla Shatz nedan:

 

 

 

Se även musikvideon “Peace Of Mind”:

 

 

// Dennis Hansson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL