Genom årens lopp har det funnits många elitidrotssmän med ambitioner att skapa musik, i synnerhet inom hiphop. Shaquille O’Neal var en förgrundsfigur vad gäller rap på 90-talet och har bland annat följts av NBA-stjärnan Damian Lillard som släppt otaliga singlar och albumprojekt.

I den engelska fotbollsligan Premier League har fenomenet med rappare varit mer sällsynt – fram tills nu. Häromveckan släppte en anonym Premier League-spelare, med rapaliaset Dide, den nya singeln “Thrill”, skriver Daily Mail. Under helgen släpptes även musikvideon till låten, som bidrar ytterligare till mysteriet kring den anonyma rapparen.

Enligt den brittiska medier är musikvideon inspelad i London och i texten hörs rader som “my team stay winning” och “every game is like a final”. Detta har fått fart på spekulationer om rapparen spelar i Premier League-ledande klubben Arsenal.

Så vem kan det vara? I kommentarsfältet på @didesworld spekulerar många i att det skulle handla om 23-årige Arsenal-forwarden Eddie Nketiah. Rapaliaset Dide tolkas således som ett slags anagram av spelarens förnamn.

Andra användare pekar på att det kan vara Reiss Nelson, även han i Arsenal. Dides officiella Instagram-konto följer nämligen en nederländsk rappare från staden Feyenoord – laget som Nelson var utlånad till under förra säsongen.

I dagsläget finns ingen bekräftelse på vem spelaren faktiskt är. I beskrivningen av musikvideon framgår även:

“From behind his mysterious rose mask, he proves himself an incredible lyricist, exploring identity, inequality, and modern society in astonishing detail.”

Vem kan gömma sig bakom masken, tror du?

65546e0a53c940223e0b0eb4